Nieuws

Expeditie Agrifood voor Klimaat van start tijdens Nationale Klimaattop

Gepubliceerd op
26 oktober 2016

Geen beter moment om een nieuwe expeditie Agrifood voor Klimaat te lanceren dan tijdens de Nationale Klimaattop 2016. MVO Nederland en Wageningen Environmental Research presenteren vandaag samen met Climate Smart Agriculture Booster (Climate KIC) dit innovatieve programma voor Agrifoodbedrijven die aan de slag willen met klimaatverandering in hun bedrijf.

Actief met klimaat

De expeditie is bedoeld voor Agrifoodbedrijven die werk willen maken van het klimaat. Dat kan vanuit het reduceren van eigen voetafdruk (mitigatie) of door producten of diensten te ontwikkelen om met klimaatverandering om te gaan (adaptatie).

Het programma

De deelnemers ontdekken tijdens de expeditie wat klimaatverandering betekent voor hun bedrijf en welke ze stappen kunnen ondernemen om daar wat mee te doen. De gebundelde kennis en het netwerk van MVO Nederland en Wageningen Environmental Research garandeert de
begeleiding door een ervaren team uit de wetenschap en praktijk. Ook voorzien is het tot stand brengen van contact met de juiste partners om de actie te realiseren.

Meer informatie

Ben je een ondernemer (of werkzaam) in de Agrifood sector en wil je graag werk maken van het klimaat? Neem dan voor meer informatie contact op met met Ingrid Coninx of Gerard Teuling.