Nieuws

Festival Gelderse Natuurmakers

Gepubliceerd op
14 juni 2018

Op donderdag 28 juni vindt in Apeldoorn het Festival Gelderse Natuurmakers plaats. Een bijeenkomst van mensen in Gelderland die zelf initiatieven nemen voor het ontwikkelen of beheren van natuur. Burgers die betrokken zijn bij initiatieven en ambtenaren die te maken hebben met burgerinitiatieven komen bij elkaar om te leren en inspiratie op te doen.

In de oude fabriekshal van Zwitsal gaat dagvoorzitter Marlies Claasen in gesprek met de inspirerende Gelderse initiatieven Buur maakt natuur, Co-Bomen en De TorenTuin en geeft Rinske van Noortwijk (directeur GreenWish) haar visie op de kracht van burgerinitiatieven en op wat zij nodig hebben van overheden om succesvol te kunnen zijn. Gedeputeerde Peter Drenth vertelt waarom Gelderse Natuurmakers waardevol en belangrijk zijn.

Ook zijn er verdiepende workshops. De prachtige initiatieven Emerpark, Marke Gorsselse heide en Arnhem Klimaatbestendig vertellen over hun succes en worsteling. Maar ook zijn er workshops om je ‘skills’ voor een succesvol initiatief bij te schaven: zoals een workshop over de scrum-techniek die gegeven wordt door IVN Gelderland. Daarnaast zijn er workshops over het samenspel tussen groene burgerinitiatieven en overheden: Arjan Klopstra vertelt over het opplussen van crowdfunding als alternatieve manier van financieren van groene burgerinitiatieven. En er is een workshop over tips voor een goede samenwerking tussen burgerinitiatieven en overheden.

Gelderse Natuurmakers is een netwerk van mensen en organisaties die initiatieven nemen voor de Gelderse natuur. Via dit netwerk willen we graag extra mogelijkheden bieden voor initiatiefnemers, professionals en ambtenaren die op dit vlak actief zijn, om elkaar te vinden, inspireren en versterken. Gelderse Natuurmakers wordt georganiseerd door Wageningen Environmental Research, De PeerCreatie en LaVerbe, en wordt mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland in het kader van de subsidieregeling Burgerbetrokkenheid bij natuur, groen en landschap.