financier groene projecten met deGreen Finance Academy

Nieuws

Financier groene projecten met de Green Finance Academy

Gepubliceerd op
9 oktober 2015

Banken en bedrijven tonen steeds vaker interesse in het financieren van groene projecten of ontwikkelingsprogramma’s. Maar zij gaan niet zomaar met ieder project in zee. Met een vijfdaagse cursus helpt de nieuwe Green Finance Academy projectleiders hun projecten zo in te richten dat deze rendabel zijn en daarmee aantrekkelijk voor financiers.

De Green Finance Academy is een initiatief van Alterra Wageningen UR, IUCN NL en Nyenrode Business Universiteit. Annemarie Groot van het strategisch programma Green Climate Solutions: "Alterra is op zoek naar nieuwe finaniciele bronnen om projecten te financieren die bijdragen aan veerkrachtige en klimaatbestendige regio's en bedrijven, omdat de publieke middelen slinken. Om succesvol de private financiele sector aan te boren is het essentieel om te leren hoe je rendabele projecten kunt ontwerpen. "

De vijfdaagse cursus die de Academy aanbiedt bestaat uit interactieve sessies met experts in businessontwikkeling, marketing en private investeringen. Deelnemers worden uitgedaagd om hun lopende of nieuwe projecten te transformeren tot renderende investeringskansen voor financiers. De meest veelbelovende projecten maken kans op financiering uit het start-up fonds voor klimaatadaptatieprojecten van IUCN NL.

De cursus wordt gegeven van 23 tot en met 27 november op de campussen van Nyenrode en Alterra. Deelnamekosten bedragen 3.995 euro per persoon en zijn inclusief overnachting en catering. Tegemoetkoming in de kosten is in sommige gevallen mogelijk. Er zijn slechts 25 plaatsen beschikbaar. Meer informatie is te vinden op nyenrode.nl/gfa.