Fotowedstrijd voor scholieren

3 april 2018

Wageningen University & Research daagt middelbare scholieren uit foto’s van hun dagelijks leven te sturen naar fotowedstrijd #ShareYourWURld. Wetenschappers laten onverwachte links zien tussen de winnende foto’s en hun onderzoek aan de 100 years WUR-thema’s Life, Food en Earth.

De organisatoren hopen op fantasierijke foto’s om scholieren op een creatieve manier te betrekken bij het werkveld van WUR. De 100 years WUR thema’s Life, Food en Earth komen op vele manieren terug in ons dagelijkse leven, denk aan eten, natuur en de mensen om je heen. Bijna elke foto is daardoor te relateren aan deze thema’s. Dat is precies wat wetenschappers gaan doen bij de beste 25 inzendingen.

Inmiddels hebben alle middelbare scholen in Nederland (ca.1600 stuks) een poster ontvangen die scholieren uitnodigt interessante en bijzondere foto’s in te sturen. De ingezonden foto’s worden bekeken door een vakjury bestaande uit WUR huisfotograaf Guy Ackermans, één van Nederlands bekendste natuurfotografen Ruben Smit en WUR-student en TV bekendheid Sterrin Smalbruge. Op 8 juni ontvangen de makers van de 25 beste foto’s een uitnodiging voor de feestelijke bijeenkomst op 29 juni. Dan maakt de jury de winnaar van de fotowedstrijd bekend. De beste vijf beste inzendingen winnen een fotoworkshop van natuur- en landschapsfotograaf Melchert Meijer zu Schlochtern en de winnaar wint ook nog een KeyMission camera, waarmee je 360 graden-beelden kunt filmen.

Inzenden kan tot 30 april. Kijk hier hoe je meedoet