Nieuws

Fruit4Sports oogst 600 kilo appels

Gepubliceerd op
22 september 2014

Op zaterdag 20 september hebben vrijwilligers van Fruit4Sports flink appels geoogst in de Fruit4Sports boomgaarden in Amsterdam-Oost. De grote hoeveelheid (zeshonderd kilo) en de mooie kwaliteit van het fruit verraste alle deelnemers. De opbrengst is een compliment aan de groep vrijwilligers, die de bomen onderhouden, door te bemesten, te snoeien, uit te buigen enz.

Fruit4Sport oogst 600 kilo appels

Een groot gedeelte van het fruit is rondgebracht naar de sportkantines van Middenmeer en Voorland in Amsterdam-Oost. Een ander deel is direct geschonken aan ouders, kinderen en bezoekers van de sportwedstrijden op Middenmeer en Voorland. Het restant is beschikbaar gesteld aan de buurt 'Park de Meer', voor de komende Burendag.

Fruit4Sport oogst 600 kilo appels

Omdat de hoeveelheid fruit de komende jaren sterk zal toenemen, de bomen zijn immers nog jong, wordt nu nagedacht over extra afzetkanalen. Daarnaast wil Fruit4Sports de verbinding maken met groepen van mensen met een beperking, voor wie het plukken een welkome en gezonde buitenactiviteit kan zijn. Dat past uitstekend bij de ambitie van Fruit4Sport om een rol te spelen midden in de maatschappij.