Nieuws

GNSK 2017 in Eindhoven (Groot Nederlands Studentenkampioenschap)

Gepubliceerd op
17 maart 2017

Wat is het GNSK?
1500 fanatieke sporters uit heel Nederland komen op 9, 10 en 11 juni naar Eindhoven voor de 59e editie van het Groot Nederlands Studenten Kampioenschap. Het GNSK is hét grootschalige, jaarlijks terugkerende sportevenement waar sporters van Nederlandse universiteiten en hogescholen strijden om de titel “Nederlands Studentenkampioen”. Het evenement wordt gezien als de Olympische Spelen onder de Nederlandse studentensteden.

Elk jaar zijn er acht vaste sporten: volleybal, handbal, tennis, squash, veldvoetbal, basketbal, badminton en schermen.

Naast deze vaste sporten worden er keuzesporten gekozen. De keuzesporten zijn: waterpolo, ultimate frisbee, zaalvoetbal, korfbal, wielrennen en judo. Dit jaar zijn er ook sporten geselecteerd die al een aantal jaar niet meer op het GNSK van de partij zijn geweest, zoals: sportklimmen, golf en survival run. Ook is er gekozen voor een nieuwe opkomende sport: esports. Eindhoven houdt zich altijd bezig met innoveren en vernieuwen. Met deze nieuwe sport wil het GNSK bestuur daar graag aan mee werken.

Ben jij benieuwd geworden naar het GNSK en heb jij zin om mee te doen?
Schrijf je in door te mailen naar swu.thymos@wur.nl!

Het GNSK draait op vrijwilligers en alle hulp is welkom. Wie als vrijwilliger zijn of haar steentje het hele weekend bijdraagt, krijgt een geheel verzorgt weekend (inclusief ontbijt, lunch, diner, slaapmogelijkheden en enkele consumptiemunten).

Lijkt het jou geweldig om een handje te helpen tijdens het GNSK? Geef je op via de volgende link: http://www.gnsk.nl/inschrijven/vrijwilligers/

Volg het evenement ook via Facebook!
https://www.facebook.com/GNSK2017

Website:
www.gnsk.nl