Gerrit Meester wordt in het zonnetje gezet tijdens 30e editie cursus EU-Beleid

Nieuws

Gerrit Meester wordt in het zonnetje gezet tijdens 30e editie cursus EU-Beleid

Gepubliceerd op
6 februari 2015

Gerrit Meester kreeg vandaag door Martin Kropff persoonlijk een cadeau uitgereikt als dank voor 15 jaar lang inspirerend cursusleiderschap. Wij willen Gerrit hiermee bedanken voor zijn enthousiasme en inzet. Gerrit Meester (geboren in 1944) is al sinds 2001 cursusleider van deze cursus. Met zijn kennis en praktijk ervaring weet Gerrit altijd wat ‘extra’ te bieden, doormiddel van een persoonlijk verhaal weet hij het Europese beleid levendig te maken voor jong en oud. We zijn erg blij dat Gerrit volgend jaar nog voor een laatste keer (totdat de opvolging bekend is) als cursusleider wil optreden.

De geschiedenis van de cursus EU-Beleid voor landbouw, voedsel en groen gaat al ver terug. In 1985 is het idee voor de cursus ontstaan.  Van het begin af aan liep de cursus goed, niet alleen door de actuele inhoud maar ook door het enthousiasme van de docenten (vanuit de wetenschap en praktijk).

De kracht van de cursus was en is nog steeds dat er elk jaar weer nieuwe ontwikkelingen te melden zijn.  Het landbouwbeleid is voortdurend in ontwikkeling (denk aan de internationale ontwikkelingen en beleidsmaatregelen die invloed hebben op de Europese samenleving).

Van de cursus is zelfs een boek gemaakt, dat vele keren is herdrukt en herzien. De eerste uitgave was in 1988.  Het boek dat nu gebruikt wordt is de geheel herziene editie van (2013) EU-beleid voor landbouw, voedsel en groen. Van politiek naar praktijk.

Gerrit meester janine.jpg