Geslaagde 2de editie seminar personalised nutrition and health: Hoe ver zijn we?

1 februari 2017

Dinsdag 24 januari heeft het seminar ‘Personalised nutrition and health: Hoe ver zijn we?’ plaatsgevonden. Vijfentwintig deelnemers met verschillende achtergronden hadden zich ingeschreven voor het programma. Lees verder voor ervaringen van deelnemers en een verslag van de dag.

Programma

Het programma dat wederom in samenwerking met TNO was georganiseerd stond onder leiding van cursusleider Liesbeth Luijendijk van Wageningen University & Research, onderdeel Wageningen Food & Biobased Research.

De eerste presentatie door Nard Clabbers van TNO gaf inzicht in de vragen waarom, voor wie en hoe?  Zijn we al toe aan Personalised Nutriton 2.0? Suzan Wopereis, ook werkzaam bij TNO ging verder over de laatste stand van zaken in de wetenschap.  Anouk Geelen van Wageningen University & Research presenteerde de uitdagingen en technologische innovaties vanuit wetenschappelijk oogpunt. André Boorsma van TNO liet de ontwikkeling zien op het gebied persoonlijk advies, kunnen we in de toekomst zelf metingen doen? En zo ja, welke? Na de lunch ging Mari Wigham van Wageningen Food & Biobased Research dieper op de analyse van data in, wat kunnen we hiermee en hoe leidt dit tot een gepersonaliseerd advies? Machiel Reinders belichtte personalised nutrition vanuit consument oogpunt, hoe krijgt de consument het juiste advies? Liesbeth Luijendijk sloot de dag af met voorbeelden van producten en diensten voor de toekomst. De deelnemers werden hierbij ook nog uitgedaagd om in kleine groepen na te denken over een personalised food concept van de toekomst. Hier kwamen innovatieve ideeën uit voort.

“Ik vond het mooi om te zien dat de deelnemers de  opgedane kennis  al direct wisten te vertalen in concrete personalised nutrition toepassingen”, aldus cursusleider Liesbeth Luijendijk.

Ervaringen van deelnemers

Het seminar heeft ruimschoots voldaan aan de verwachtingen van de deelnemers. Hierbij werd met name de kwaliteit van de presentaties en de koppeling tussen wetenschap en praktijk gewaardeerd. Hieronder blikt deelnemer Katrien van Scherpzeel terug op de dag: Met veel plezier heb ik meegedaan aan het seminar. Interessant om de laatste stand van zaken te zien in een zo snel ontwikkelend vakgebied van de wearables en een inkijk te krijgen in dataverwerking en veranderingsgedrag. Vooral ook door de gemêleerde groep was er tijdens de pauzes ruimte voor leuke gesprekken met andere invalshoeken”.

Francien van Epen, werkzaam bij Koppert Biological Systems heeft tijdens het seminar ervaren dat er veel informatie en mogelijkheden zijn. “Het seminar heeft mij geïnspireerd en nieuwe inzichten gegeven die ik wil vertalen naar hoe Koppert haar bijdrage kan leveren in ontwikkelingen ten aanzien van personalised nutrition & health”.

Behoefte aan meer kennis?

Het seminar is een jaarlijks terugkerend programma. Mocht u een specifieke kennisvraag hebben binnen uw bedrijf of organisatie, dan is een maatwerktraject in plaats van een opencursus een aanrader.

Algemene informatie

Interesse in de volgende  editie? U kunt vrijblijvend uw interesse tonen via onze website. Bij het bekend worden van de exacte nieuwe cursus datum, wordt u als eerste ingelicht en heeft u een voorrangspositie bij inschrijving van de cursus.

Heeft u vragen over het seminar?
Neem contact op met programmamanager Liesbeth Vallinga.

Meer weten over het consortium PNH?
Bezoek de website.

Meer weten over Wageningen Food & Biobased Research?
Bezoek de website.