Geslaagde 2e editie cursus voedselwetgeving

30 oktober 2017

Voor voedingsmiddelenbedrijven is het niet alleen belangrijk om de juiste wetten te kennen, maar ook te leren hoe deze op een effectieve en efficiënte manier kunnen worden nageleefd. Tijdens de cursus ‘Voedselwetgeving' op woensdag 11 en donderdag 12 oktober op de Campus van de WUR, werden kernonderdelen van het levensmiddelenrecht uitvoerig behandeld.

Onderwerpen die aan bod kwamen waren o.a. de Algemene Levensmiddelenverordening (General Food Law), aansprakelijkheid, levensmiddelenhygiĆ«ne, omgang met importproducten, chemische en microbiologische contaminatie, novel foods, verpakkingsmaterialen, etikettering en claims. De theorie werd ook direct in de praktijk gebracht middels verschillende cases die in groepsverband werden behandeld en later aan de gehele groep werden gepresenteerd.

De onderwerpen werden door zowel experts vanuit Wageningen University & Research als sprekers uit de praktijk besproken, bijvoorbeeld HVG law en N&S Quality Consultants. Mede door de verschillende achtergronden, van overheid tot bedrijfsleven van de deelnemers ontstond er veel interactie met de sprekers en elkaar en werd de aangeboden kennis verder uitgediept.

Cursusleiders van dit programma zijn prof. dr. Bernd van der Meulen, hoogleraar Levensmiddelenrecht, Wageningen University & Research en Nicky de Wildt, Unit Manager Advies, N&S Quality Consultants B.V. Zie hun reacties na afloop van de cursus hieronder:

Om de wedstrijd te kunnen winnen, moet je de regels van het spel kennen en weten te benutten. Duurzaam succes in de levensmiddelensector is onze wedstrijd.
Bernd van der Meulen

Het enthousiasme van en de verscheidenheid in cursisten droegen bij aan twee geslaagde dagen!
Nicky de Wildt