varkensvoeding in de praktijk, 1-daagse cursus

Geslaagde cursus Gezond produceren in de intensieve veehouderij

21 mei 2017

Donderdag 18 mei heeft de cursus ‘Gezond produceren in de intensieve veehouderij’ plaatsgevonden. Zestien deelnemers met verschillende achtergrond hadden zich ingeschreven voor het programma. Lees verder voor het programma en ervaringen van deelnemers.

Programma

Het programma stond onder leiding van Prof. dr. ir Bas Kemp en Prof. dr. ir. Wouter Hendriks. Het programma zag er als volgt uit:

- Gezond produceren: voedings- en managementmogelijkheden voor de intensieve veehouderij (inleiding)
Prof. dr. ir. Wouter Hendriks, Wageningen University & Research

- Antibiotica vrije veehouderij door hygiënische maatregelen
Prof. dr. Arjan Stegeman, Universiteit Utrecht

- Nutriëntenbehoefte onder suboptimale gezondheid
Dr. ir. Walter Gerrits, Wageningen University & Research

- Gezondheid verbeteren door ondersteunen en faciliteren van adaptatie bij landbouwhuisdieren
Prof. dr. ir. Bas Kemp, Wageningen University & Research

- Kansrijke alternatieven voor antibiotica
Prof. dr. Johanna Fink-Gremmels, Universiteit Utrecht

- Het belang van darmgezondheid en de rol van voeding
Dr. ir. Alfons Jansman, Wageningen Livestock Research

- Additieven voor verhoging van de darmgezondheid
Prof. dr. ir. Geert Janssens, Universiteit Gent

De cursusdag werd afgesloten met een netwerkborrel.

Ervaringen van deelnemers

De cursus heeft ruimschoots voldaan aan de verwachtingen van de deelnemers. Een van de deelnemers  gaf als reactie: ‘We werden voorzien van veel recente wetenschappelijke informatie. Vanuit verschillende aspecten werd het onderwerp benaderd wat erg interessant was’.

Behoefte aan meer kennis?

Heeft u behoefte aan meer kennis en inzicht?, Wageningen Academy heeft een breed portfolio aan programma’s binnen het kennisthema dier. Bezoek onze website voor het meest recente overzicht.

Heeft u vragen? Neem contact op met programmamanager Maarten van Rees. Meer informatie over de cursus vindt u hier.