Nieuws

Geslaagde derde editie Masterclass Sierteelt

Gepubliceerd op
3 december 2018

Met een exportwaarde van circa 8.5 miljard en tienduizenden banen is de sierteeltsector van groot belang voor de Nederlandse economie. De Nederlandse sierteelt is wereldwijd toonaangevend op het gebied van onderzoek en productie van nieuwe en betere rassen. De veredeling levert een grote bijdrage aan dit succes in het ontwikkelen van duurzame en productieve rassen voor de toekomst. Tijdens de Masterclass Moderne veredelingstechnieken in de sierteelt kregen deelnemers de mogelijkheid om hun kennis te verbreden, verdiepen en actualiseren. In totaal namen er 15 deelnemers uit de internationale sierteelt sector deel aan deze derde editie van de Masterclass.

De cursusleiders Frans Krens en Paul Arens, werkzaam bij het onderdeel Plant Breeding van Wageningen Plant Research, hebben samen met collega’s en sprekers uit de praktijk hun kennis gedeeld met de deelnemers. Gedurende 4 dagen hebben de deelnemers actuele kennis en inzichten opgedaan over moderne veredelingstechnieken en het gebruik daarvan in de sierteelt.

De eerste twee dagen stonden in het teken van kennis verbreding en verdieping op technologieën zoals DNA merker, sequentie bepalingen, biotechnologie, mutatie veredeling (o.a. CRISPR/Cas9) en voorbeelden van succesvolle toepassingen daarvan. Daarnaast was er ruimte in het programma voor gastcolleges uit het bedrijfsleven, vragen en konden deelnemers hun eigen casus in brengen. De Masterclass werd afgesloten met excursies naar Deliflor en NAK Tuinbouw.

Meer weten over deze Masterclass? Neem contact op met Monique Tulp.