MBO docenten

Nieuws

Geslaagde training Biobased Economy in het MBO

Gepubliceerd op
30 juni 2014

Op 25 en 26 juni heeft Wageningen Academy, in opdracht van de Groene Kennis Coöperatie, een training ‘Biobased Economy’ voor docenten uit het Middelbaar Beroeps Onderwijs georganiseerd. Doel van de training was om kennis over verschillende aspecten van de Biobased Economy aan te reiken, evenals concreet lesmateriaal om het onderwerp op korte termijn in de eigen onderwijsinstelling te implementeren. Naast diverse colleges is er een bezoek gebracht aan de pilotfaciliteit AlgaePARC van Wageningen UR.

Docenten konden ook aan de slag in de praktijkruimte en hebben zelf bioplastics gemaakt. De inhoud van de training is in samenwerking met het Centrum voor Innovatief Vakmanschap (CIV-T&U en CIV-BBE), Ontwikkelcentrum en Wageningen UR Food & Biobased Research tot stand gekomen. Verschillende MBO’s namen deel aan de training: zowel MBO’s met een ‘groene’ als ‘niet groene’ achtergrond.

In juni 2015 wordt de training weer gegeven. Interesse? Meer informatie is te vinden op de website van Wageningen Academy.