Geurprofiel chocola verklapt herkomst

Nieuws

Geurprofiel chocola verklapt herkomst

Gepubliceerd op
13 april 2016

Het patroon van vluchtige stoffen uit chocolade geeft informatie prijs over het soort cacaobonen dat is gebruikt en de geografische herkomst van die bonen. Dit staat in Resource, het onafhankelijke nieuwsmagazine van Wageningen University & Research. Deze zogenaamde analytische vingerafdruk kan in de toekomst helpen fraude aan te tonen. Promovendus Valentina Acierno van RIKILT publiceerde die resultaten met collega’s in Food Research International.

Acierno onderzocht negentig verschillende soorten pure chocola, verkrijgbaar in Nederlandse winkels. De repen waren van acht verschillende chocolademerken. De boonsoort varieerde – criollo, forastero of trinitario –, evenals de geografische herkomst. De onderzoekster verpulverde de repen, deed ze in luchtdichte flesjes, wachtte een tijdje en haalde vervolgens lucht uit de flesjes door de massaspectrometer.

Lees het volledige artikel: Geurprofiel chocola verklapt herkomst - Resource

2911_chocoladeletter_locatie.jpg