Gezocht: studenten met visie

Nieuws

Gezocht: studenten met visie

Gepubliceerd op
4 januari 2018

Ben jij student en op zoek naar een (onderzoek)stage in de varkenshouderij? Het Varkens Innovatie Centrum (VIC) Sterksel heeft momenteel meerdere projecten beschikbaar. Wees er op tijd bij!

Vergelijkend praktijkonderzoek (commercieel)

VIC Sterksel is regelmatig op zoek naar enthousiaste studenten voor projecten met commerciële opdrachtgevers. Denk hierbij aan vergelijkend praktijkonderzoek naar producten zoals voeradditieven of kunstmelk, maar ook aan andere management- en houderij-innovaties.

Hiervoor ga je zelf gegevens zoals technische prestaties (gewichten, voeropname, etc.) en diergedrag vastleggen en analyseren. Neem contact met ons op voor de actuele mogelijkheden!

Bedrijfsoptimalisatie

VIC Sterksel is een onderzoeksbedrijf van Wageningen University & Research waarbij de uitvoering van projecten en de bedrijfsvoering van het varkensbedrijf ten alle tijde van een onberispelijk niveau is. We zoeken een HBO of WO student voor een interne bedrijfsopdracht, die bestaat uit het in kaart brengen van bedrijfsprocessen en het opstellen van aanbevelingen om processen te optimaliseren indien nodig. Doel van deze opdracht is om te onderzoeken waar er eventuele blind spots zijn. Met de aanbevelingen kunnen we ook in de toekomst de hoge onderzoekskwaliteit blijven garanderen.

Innovatief integraal houderijsysteem voor zeugen, biggen en vleesvarkens

Doel van het project is het ontwikkelen van een innovatief integraal economisch renderend houderijsysteem voor zeugen, biggen en vleesvarkens waarbij de dieren zich niet aan hoeven te passen aan het houderijsysteem maar waarbij het houderijsysteem is aangepast aan de dieren en zoveel mogelijk tegemoet komt aan het natuurlijk gedrag van de dieren. Het project zal de komende vier jaar lopen en gaat binnenkort van start met het onderzoek naar groepshuisvesting in de kraamstal.  

Opfokzeugen in opleiding

Opfokzeugen vormen het fundament voor de zeugenstapel, de basis voor een hoge productie begint bij een goed ontwikkelde en gesocialiseerde gelt. Echter, de aandacht voor deze categorie dieren is op het zeugenbedrijf vaak beperkt. Binnen het meerjarige project ‘Opfokzeugen in opleiding’ worden twee producten opgeleverd, namelijk de best practices voor het opgroeien en socialiseren van opfokzeugen en een innovatief huisvestingssysteem voor opfokzeugen, waarmee ervaren zeugen als leermeester voor jonge zeugen worden ingezet.

Staarten lang

Is het mogelijk een dier groot te brengen zonder ingrepen? Onderdeel hiervan is het intact houden van de krulstaart. VIC Sterksel biedt jou als student de ruimte om praktijkonderzoek en ervaring op te doen met het houden van varkens met lange staarten. Momenteel loopt er een studentenopdracht lange staarten. Op basis van de ervaringen van het lopende onderzoek wordt het aantal varkens met lange staarten geleidelijk uitgebreid op VIC Sterksel. Uiteindelijk moet dit er in resulteren dat VIC Sterksel in staat is om varkens met lange staarten te houden. Daarin kun jij een belangrijke rol spelen.

Geïnteresseerd? Maak jouw interesse bekend bij ons middels een brief/e-mail met motivatie en CV waarom jij geschikt bent voor dit project en stuur het naar vic.sterksel@wur.nl