Grote 'Wageningse' inbreng bij conferentie over Agriculture in an Urbanizing Society

Nieuws

Grote 'Wageningse' inbreng bij conferentie over Agriculture in an Urbanizing Society

Gepubliceerd op
10 september 2015

Van 14 tot 17 september vindt in Rome de tweede internationale conferentie over 'Agriculture in an Urbanizing Society' plaats. Wageningen UR heeft een grote inbreng in de totstandkoming en in het programma. Het thema is: 'Reconnecting Agriculture and Food Chains to Societal Needs'.

Deze conferentie over Agriculture in an Urbanizing Society, is een vervolg op de eerste bijeenkomst, die in 2012 in Wageningen werd gehouden. AgUrb 2012 bleek een groot succes en er was onder wetenschappers een wederkerende vraag naar een vervolg. De organisatoren van het eerste uur zijn opnieuw nauw betrokken bij de komende conferentie in Rome.

Als voorzitter van het wetenschappelijk programmacomité verzorgt Andries Visser van Wageningen UR op maandag 14 september de keynote lezing, getiteld 'Agriculture in an urbanizing society: what are the main issues?'. Han Wiskerke, hoogleraar Rurale Sociologie bij Wageningen University, zit eveneens in het wetenschappelijk comité.

Wageningen UR-onderzoeker Stad-Land relaties Daniël de Jong maakt deel uit van het organisatiecomité. Diverse 'Wageningse' onderzoekers verzorgen lezingen en presentaties.

De organisatie verwacht 370 deelnemers uit 60 landen.

Meer informatie