GrowApp onthult de lange herfst die we beleven

GrowApp onthult de lange herfst die we beleven

6 november 2017

De bladverkleuring begon vroeg, maar mede door de warme oktober en het uitblijven van nachtvorst beleven we een zeer lange periode met verkleurende bladeren. De GrowApp blijkt daarbij zeer behulpzaam bij het analyseren van het verloop van de herfst. Er zijn sinds de start van de GrowApp dit voorjaar al meer dan 22 duizend foto’s en honderden time-lapse video’s van veranderende seizoenen gemaakt.

Eind augustus was duidelijk dat de herfstkleuring dit jaar vroeg op gang kwam. Waarschijnlijk als gevolg van het zeer droge voorjaar. Doordat nachtvorst nog uitblijft, verloopt het proces van bladverkleuring heel geleidelijk. Dit is goed te zien aan het verloop van de bladverkleuring van twee witte paardenkastanjes in Wageningen. In onderstaande fotoserie is het verloop van de bladverkleuring van half september tot begin november getoond voor 2015, 2016 en 2017.