Nieuws

Handelsdelegatie Jordanië bezoekt glastuinbouw

Gepubliceerd op
12 april 2018

Op 20 maart heeft een Jordaanse handelsdelegatie, bestaande uit tuinders en handelsorganisaties een bezoek gebracht aan de faciliteiten van WUR Glastuinbouw in Bleiswijk.

Tijdens het bezoek is de delegatie geïnformeerd over de Nederlandse glastuinbouw, het onderzoek van de business unit en de mogelijkheden om naoogstfaciliteiten te verbeteren. Het bezoek werd afgesloten met een rondleiding door het kassencomplex om een beeld te geven van moderne tuinbouwtechnieken en informatie te geven over lopend onderzoek.

De handelsmissie liep parallel met het officiële bezoek van Zijne Majesteit Koning Abdullah II aan de Wageningse campus. Uit beide bezoeken bleek dat Jordanië grote belangstelling heeft om de land- en tuinbouw te verbeteren en te verduurzamen en tegelijkertijd bij te dragen aan het oplossen van sociale problemen. Water tekort is een van de belangrijkste limiterende factoren voor de verdere ontwikkeling van de Jordaanse land- en tuinbouw. Tijdens het bezoek werd dan ook uitgebreid gesproken over efficiëntere irrigatie en over de mogelijkheden die de glastuinbouw biedt om water te besparen. Dit bezoek benadrukte het belang van het lopende project van WUR in Jordanië, dat zich richt op het creëren van banen voor Jordaniërs en Syrische vluchtelingen door modernisering van de glastuinbouw.

Lees meer: