Help ons om de kennis over afval te vergroten

15 april 2021

Meld u hier aan voor het onderzoek

In samenwerking met het Voedingscentrum en uw lokale afval-inzamelaar ACV doet Wageningen Universiteit onderzoek naar afval. Wat wordt er bijvoorbeeld in een week ongeveer weggegooid? Dit gaan wij onderzoeken.

Voor dit onderzoek zoeken wij deelnemende huishoudens in de wijken Ede-Oost, Ede-Rietkampen, en Veenendaal-Petenbos.

Wat wordt er gevraagd aan deelnemende huishoudens?

1.     Twee korte vragenlijsten te beantwoorden over eigen gewoontes en afval.

2.     Twee keer een week lang afval verzamelen in een aparte vuilniszak (deze wordt aangeleverd).

Onder deelnemende huishoudens verloten we 5 cadeaubonnen ter waarde van 50 euro. Bovendien bespaart u de kosten voor het aanbieden van uw afval voor 2 weken (deze halen wij gratis op), en krijgt u een pakket met hulpmiddelen tegen voedselverspilling.

Woont u in een van de drie genoemde wijken? En lijkt het u leuk om mee te doen? Meldt u dan aan voor het onderzoek!

Door mee te doen aan het onderzoek, geeft u ons toestemming om uw ingezamelde afval van twee keer één week te bekijken, en om u gaandeweg het onderzoek informatie op te sturen. Uiteraard gaan we zorgvuldig om met uw gegevens. Deze worden geanonimiseerd en bewaard op een beveiligde server, in overeenstemming met de Wet Bescherming Persoonsgegevens.

Heeft u vragen? Dan kunt u een mail sturen naar fete@wur.nl.