Nieuws

Hendrik-Jan Roest wordt Plaatsvervangend Chief Veterinary Officer

Gepubliceerd op
8 februari 2019

Hendrik-Jan Roest start op 15 april 2019 als plaatsvervangend Chief Veterinary Officer/MT lid Veterinaire Markttoegang bij de directie Dierlijke Agroketens en Dierwelzijn van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Dr. H.I.J. (Hendrik-Jan) Roest werkt sinds 2003 bij Wageningen Bioveterinary Research (WBVR) en voorlopers. Daar was hij onder andere verantwoordelijk voor de exportdiagnostiek bacteriële dierziekten en heeft hij onderzoek gedaan naar Q-koorts. De laatste 7 jaar was Hendrik-Jan afdelingshoofd van verschillende afdelingen, als laatste voor de afdeling Bacteriologie en Epidemiologie. Aan het begin van zijn carrière was hij praktiserend dierenarts in groepsprakijken in Noord-Oost Brabant en in de Betuwe.

Hendrik-Jan Roest studeerde diergeneeskunde in Utrecht en promoveerde op Q-koorts bij geiten tijdens zijn werkzaamheden bij WBVR.

Ik kijk er naar uit om mij, samen met partners uit het bedrijfsleven en collega s binnen de overheid, vol in te zetten voor de Nederlandse agro-business en onze belangen te behartigen in het buitenland.
Hendrik-Jan Roest over zijn nieuwe rol als Plaatsvervangend CVO

Felicitaties

Ludo Hellebrekers, directeur WBVR, feliciteert Hendrik-Jan met zijn nieuwe functie namens alle collegae bij WBVR: “Wij kunnen niet anders dan verheugd zijn dat Hendrik-Jan de functie van Plaatsvervangend Chief Veterinary Officer (CVO) bij het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit zal vervullen. Een belangrijke post met uitdagende taken en een eervolle baan met een groot contactveld waar wij als WBVR weer onderdeel van uitmaken. Daarmee versterken wij de reeds intensieve en goede contacten met het Ministerie via de CVO en nu ook via de Plaatsvervangend CVO. Wij wensen Hendrik-Jan heel veel succes en plezier in de nieuwe functie en feliciteren hem van harte met deze prachtige overstap.”