Herstructurering SDDDC

4 april 2017

De nieuwe werkgroepen hebben eind maart hun plannen tijdens de stuurgroep vergadering van het Sino Dutch Dairy Development Centre (SDDDC) gepresenteerd.

SDDDC doelstelling

Het doel van SDDDC is om kennis bij elkaar te brengen, te delen en belanghebbenden in de Chinese Dairy sector te inspireren. Op dit moment staat de Chinese zuivelmarkt voor grote uitdagingen. Door het melanine schandaal ontstond er een grote vraag naar buitenlandse zuivelproducten. Naast uitbreiding van de productie ontstaat ligt nu steeds meer de focus op de verbetering van de kwaliteit van de producten en beter opbrengst te realiseren. Daarnaast zijn voedselkwaliteit en voedselveiligheid prioriteiten geworden voor de Chinese overheid.

Na drie jaar succesvol te hebben samengewerkt binnen SDDDC heeft Wageningen University & Research besloten ook voor de komende drie jaar een MoU af te sluiten samen Royal FrieslandCampina, de Chinese Agricultural Universiteit (CAU) en alle andere Nederlandse partijen zoals CRV, Qlip en Rabobank en Chinese partijen zoals Eastern Bell, Wellhope en HuaHuaniu.

Nieuwe structuur

De structuur is enigszins aangepast wat betreft de stuurgroep. De drie initiële partners WUR, RFC, CAU en Rabobank hebben nog slechts twee zetels. De overige partijen één zetel. In de nieuwe structuur wordt WUR vertegenwoordigd door Kees de Koning (tevens voorzitter van de stuurgroep) en Janine Luten. Daarnaast zijn er werkgroepen in het leven geroepen die  die een belangrijke rol hebben in de voorbereiding van de stuurgroep bijeenkomsten. Janine is voorzitter van de werkgroep training en opleiding. De Supervisory Board met Martin Scholten als lid namens WUR is onveranderd gebleven.

Werkgroep Training en Onderwijs

Op dit moment worden er verschillende cursussen door SDDDC georganiseerd: een masteropleiding, een zuivel academy training en diepgaande trainingen. Daarnaast worden er diverse online modules ontwikkeld. Naast cursussen en trainingen worden meerdere Chinese studenten van CAU in Wageningen opgeleid. Ook worden docenten van zowel WUR als CAU uitgewisseld.

Meer informatie

Bij vragen kunt u contact op nemen met Maarten van Rees, programma manager. Algemene informatie kunt u vinden op de website van SDDDC.

Contact Maarten

SDDDC