Nieuws

Hoe kan technologie ons helpen bij leefstijlverbetering?

Gepubliceerd op
10 juni 2020

Door de recente ontwikkelingen in onze maatschappij beseffen we steeds meer dat een gezonde levensstijl uiterst belangrijk is om te voorkomen dat we ziek worden maar ook om de gevolgen van ziekten zo veel mogelijk te beperken. Tegelijkertijd zien we dat technologische toepassingen razendsnel hun intrede doen nu we elkaar minder kunnen en mogen zien.

Technologie

Technologie ondersteunt ons bij het in verbinding blijven met anderen, zowel privé als op zakelijk gebied. Technologie kan ons echter ook ondersteunen om vitaal te blijven en onze levensstijl te veranderen. Vaak is de technologische toepassing alleen niet voldoende en is goede inbedding in de context van het dagelijks leven en de zorg van essentieel belang om tot goede resultaten te komen.

Bestaande technologische toepassingen voor een gezonde levensstijl

Tijdens het seminar Leefstijlverandering in zorg en preventie neemt Prof. Dr. Miriam Vollenbroek-Hutten deelnemers mee in een reeks van bestaande technologische toepassingen zoals apps, wearables en sociale robots en hoe deze ons kunnen ondersteunen bij het ontwikkelen van een gezonde levensstijl.  

De toekomst van technologie

Daarnaast geeft Prof. Dr. Miriam Vollenbroek-Hutten een doorkijk naar de toekomst waarin de technologie zich verder ontwikkelt tot een persoonlijke buddy die ons begrijpt, aanvoelt en de juiste ondersteuning biedt op het juiste moment. De potentie hiervan laat ze zien aan de hand  ervaringen en resultaten van recente studies.

Ook wordt zichtbaar gemaakt hoe technologie compleet de plank mis kan slaan als het verheven wordt tot doel in plaats van middel.

Meer weten over dit onderwerp?

Op 3 september aanstaande spreekt Prof. Dr. Miriam Vollenbroek hoe technologie ons kan helpen bij leefstijlverbetering tijdens het seminar Leefstijlverandering in zorg en preventie. Daarnaast spreken er diverse andere experts die verschillende onderwerpen over leefstijlverandering verder uitlichten. Benieuwd naar het hele programma? Download de flyer.