Persbericht

Hoge koninklijke onderscheiding voor prof. Daan Kromhout

Gepubliceerd op
17 april 2015

Prof.dr.ir. Daan Kromhout is bij zijn afscheid op 16 april als hoogleraar Volksgezondheidsonderzoek aan Wageningen University benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Hij kreeg de bijbehorende versierselen opgespeld door Burgemeester Rob Metz van Soest, de woonplaats van prof. Kromhout.

Benoeming tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw is bedoeld voor personen die zich hebben onderscheiden door een uitzonderlijke artistieke prestatie, dito wetenschappelijke (onderzoeks-)prestaties, technische innovatie of innovatief ondernemerschap.

Invloedrijk

Prof. Kromhout (1950) is al lange tijd hoogleraar Volksgezondheidsonderzoek in Wageningen. Daarnaast is hij sinds 2005 vice-voorzitter van de Gezondheidsraad. In  2009 benoemde de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen hem tot Akademiehoogleraar. Daan Kromhout publiceerde regelmatig in invloedrijke wetenschappelijke tijdschriften zoals de New England Journal of Medicin, de Journal of the American Medical Association en The Lancet. Kromhout heeft in binnen- en buitenland diverse prijzen gekregen voor zijn onderzoeksprestaties.


Lees ook het persbericht over de afscheidsrede van prof. Kromhout