Holland Center ontvangt 1e werkbezoek in agri-food sector

Nieuws

Holland Center ontvangt 1e werkbezoek in agri-food sector

Gepubliceerd op
4 februari 2015

Een delegatie van de top van de Chongqing Grain Group, bracht van 2 tot 6 februari jl. een bezoek aan Nederland. Dit werkbezoek was erop gericht een duidelijk beeld te krijgen van toepassingen in de agrifood en tuinbouw sector in Nederland met als doel tot concrete samenwerking te komen. De Chongqing Grain Group bezocht bedrijven en kennisinstellingen waaronder Rabobank, UNIVEG, FloraHolland en Wageningen UR.


Het werkbezoek is een van de activiteiten die voortkomen uit het Holland Center in China. Dit is een initiatief van het bedrijfsleven in de topsector Agri&Food met als doel het succesvol zaken doen van Nederlandse bedrijven in China te vergroten. Het bezoek vond plaats onder leiding van directeur van het Holland Center Edward Zhu, zelf succesvol ondernemer als eigenaar en ceo van de CHIC Group en tevens voorzitter en boegbeeld van de Agribusiness Association van CEIBS, de nummer één business school in China. Interesse voor samenwerking met Wageningen UR ligt op het gebied van agroparken en -logistiek waarover Willie van den Broek van FBR een presentatie verzorgde. 

Chongqing Grain Group is een grote Chinese staatsonderneming met als corebusiness graan en olie. De groep richt zich op voedselveiligheid, graan verbouwing, circulatie, processing en opslag. Onderdelen van de groep zijn supermarkten, opslag clusters voor graag en olie, spoorwegen met speciale spoorweg voor graantransport nationaal en internationaal tot aan Rotterdam, tankwagens en werven voor transport. De groep heeft als een van de strategische pijlers het investeren in buitenlandse sectoren en bedrijven.

Janine Luten, directeur van Wageningen Academy, partner van het Holland Center voor cursussen en trainingen informeerde de delegatie over de mogelijkheden van Wageningen Academy voor op maat gemaakte programma’s die zowel in Nederland als in China verzorgd kunnen worden ( zie onderstaande foto). 

Holland Center ontvangt 1e werkbezoek in agri-food sector