Nieuws

Hoogste punt nieuwbouw Unilever

Gepubliceerd op
31 augustus 2018

Gisteren werd met een feestelijke bijeenkomst en het hijsen van de vlag het hoogste punt van het Global Foods Innovation Centre gevierd, het nieuwe R&D gebouw van Unilever.

Komende maand start bouwer Dura Vermeer met het aanbrengen van de zogenaamde vliesgevels en worden vervolgens de binnenwanden geplaatst. Het gebouw gaat naast kantoren en laboratoria onder meer een mini-fabriek (Pilot Plant), testkeuken en een Experience Centre herbergen.

Het pand heeft een vloeroppervlak van 18.000 vierkante meter en voldoet aan hoge duurzaamheidseisen. De planning is dat het medio volgend jaar in gebruik genomen wordt door ruim 500 medewerkers afkomstig van de R&D vestigingen in Vlaardingen, Heilbronn en Poznan.

Sprekers waren onder meer Paul Polman, de CEO van Unilever, Louise Fresco, voorzitter van Wageningen University&Research (WUR) en Wagenings burgemeester Geert van Rumund. Zij spraken uit dat het duurzame Foods Innovation Centre sluit naadloos aansluit bij de ambitie van Wageningen en WUR om binnen de Regio FoodValley het kennishart van Nederland te vormen op het gebied van (agro)food en life sciences.