IDC Smaak in Bleiswijk bemiddelt bij tijdelijke woonruimte voor stagiaires

27 oktober 2014

Wageningen UR Glastuinbouw helpt studenten levensmiddelentechnologie, die stage lopen bij het Innovatie en Demonstratiecentrum Smaak, bij het vinden van tijdelijke woonruimte in Bleiswijk.

Onderzoeker Wouter Verkerke geeft tekst en uitleg op de site van Hart van Holland online van 17 oktober 2014.

Stagiaires

Wouter Verkerke: "Wij zijn erg blij met de stagiaires. De studenten helpen ons met het onderzoek naar de beste rassen van groenten en fruit voor opdrachtgevers uit de tuinbouwsector. We hebben volop stageplaatsen, maar geen woonruimte."

Facebookpagina

Verkerke heeft bemiddeld bij het zoeken naar woonruimte voor de Chinese studente Hou Zhe, vlak voor de start van haar afstudeerstage eerder dit jaar. Verkerke zette een grote zoekactie voor haar op touw. "Dagelijks reizen vanuit Wageningen is natuurlijk geen optie. Als mijn dochter in een vreemde omgeving moet gaan studeren wil ik ook graag dat zij goed terecht komt, dus veiligheid staat voorop." Via de facebookpagina van één van de tweehonderdvijftig leden van het smaakpanel bracht Verkerke Zhe in contact met een gastgezin.