In memoriam Mario van Wandelen

In memoriam Mario van Wandelen

23 juli 2019

Met verslagenheid ontvingen wij het trieste bericht dat onze zeer gewaardeerde en geliefde collega Mario van Wandelen op 20 juli 2019 plotseling is overleden, na het voltooien van de Nijmeegse 4-daagse.

Mario is zijn werkzame leven begonnen op 16 augustus 1978 bij het NIBEM, een toenmalig instituut van TNO. Uiteindelijk was Mario werkzaam als Senior Research Assistent binnen de TNO researchgroep Functional Ingredients en was in die hoedanigheid per 1 januari 2018 onderdeel van de transitie van het Food en Biobased gerelateerde onderzoek van TNO naar Wageningen Food and Biobased Research.

Mario heeft binnen zowel WFBR als TNO met veel vrolijkheid, betrokkenheid en flexibiliteit zijn onderzoekskwaliteiten op het analytische vlak ingezet binnen het werkveld koolhydraatstructuur/functie relaties voor de ontwikkeling van nieuwe toepassingen voor biobased producten en gezonde voedingsconcepten.

Mario was een belangrijke schakel als projectleider tussen WFBR/TNO en internationale opdrachtgevers. Dit resulteerde in een omvangrijke analyseportefeuille op het gebied van suikeranalyses. Zijn jarenlange toewijding en passie voor de analysetechniek High Pressure Anion Exchange Chromatography maakte dit mogelijk.

Wij verliezen in Mario een fijne, betrokken, enthousiaste en bovenal flexibele collega en een ervaren senior research assistent. Mario werd als liefdevol mens, partner, vader en opa gekenmerkt als een echte sfeermaker, die liever aan anderen dacht dan aan zichzelf en hield van de dingen aanpakken. Deze eigenschappen toonde hij ook in zijn werk en omgang met zowel zijn oude als nieuwe collega’s. Dit maakte hem in korte tijd tot een geliefde en gewaarde collega. Zelfs in moeilijke privé omstandigheden, waarbij hij veel tijd en liefde in zijn gezin stak, verloor hij nimmer het oog op zijn werk en de kwaliteit ervan.

Vrijdag 26 juli om 1600 uur vindt het afscheid van Mario plaats in Amersfoort. De familie heeft aangegeven het op prijs te stellen als collega’s van Mario aanwezig zijn. Op de dag van zijn afscheid zal uit respect voor Mario de vlag bij WFBR en TNO halfstok worden gehangen op de betreffende locaties.

Op de kamer van de Businessunit Manager van BBP is een condoleance plekje ingericht, waar berichtjes op de kaarten voor Mario en zijn familie kunnen worden achtergelaten.

Onze gedachten en medeleven gaan uit naar zijn vrouw Carla, zijn kinderen en partners, kleinkinderen, familie en vrienden. Wij wensen hen veel sterkte toe!

Namens alle medewerkers van WFBR.