Nieuws

Ingrid van Huizen benoemd tot programmamanager circulariteit Noord-Nederland

Gepubliceerd op
28 maart 2019

Ingrid van Huizen is bij Wageningen Livestock Research benoemd tot programmamanager circulariteit Noord Nederland. In deze nieuwe rol gaat zij de circulaire initiatieven in Groningen, Friesland en Drenthe verbinden met de kennisontwikkeling bij Wageningen University & Research. Doel is bijdragen aan de versnelling van de beoogde transitie naar circulariteit in de veehouderij in Noord-Nederland.

Ingrid van Huizen (41) was bij LTO portefeuillehouder natuur en landschapsontwikkeling. In deze functie zette zij zich in voor een volhoudbare landbouw die in balans is met de leefomgeving. Daarvoor was ze onder andere algemeen secretaris/directeur bij de vereniging Noardlike Fryske Wâlden (NFW).

De landbouw staat op een kantelpunt. Ik werk al jaren mee aan de gezamenlijke zoektocht naar een landbouw die meer in balans is met de leefomgeving. Deze nieuwe functie biedt een mooie kans om in de regio serieuze stappen te zetten.
Ingrid van Huizen

Wageningen University & Research vervult een leidende rol in de kennisontwikkeling gericht op een circulair voedselsysteem. Ingrid van Huizen zal haar nieuwe, verbindende rol als programmamanager circulariteit uitvoeren vanuit Wageningen en Dairy Campus Leeuwarden; het onderzoek- en innovatiecentrum voor de melkveehouderij van Wageningen Livestock Research.