Nieuws

Innovatieve software voor versketens tijdens Fruit Logistica

Gepubliceerd op
27 januari 2016

LEI Wageningen UR neemt via FInish deel aan de Fruit Logistica beurs. FInish is een Europees subsidieprogramma dat softwareoplossingen financiert om internet-gebaseerde innovatie in versketens te stimuleren. Op de beurs zullen de drie meest innovatieve deelnemers aan dit project zich presenteren; het LEI begeleidt twee daarvan: Sur+ en Purveyance.

Purveyance wil in 2020 de standaard zijn in kwaliteitsrapportage. Door slimme tracking technologie te combineren met de kracht van big data willen ze het inzicht in de hele productieketen van groente en fruit vergroten, de productkwaliteit aan het einde van de keten stimuleren, en daarmee voedselverspilling verminderen. Sur+ richt zich op het verminderen van voedselverspilling en voedselarmoede. Met een app koppelen zij het aanbod van niet verkocht voedsel van voedselproducenten aan de vraag van voedselbanken, zodat deze overproductie een nuttige bestemming krijgt.

De Fruit Logistica is een toonaangevende beurs voor de internationale groente- en fruitsector. Het evenement vindt plaats van 3 tot 5 februari a.s. in Berlijn. Sur+, Purveyance en de derde prijswinnaar van de’FInish future prize for ICT in the fresh supply chain’ , Tsenso, presenteren zich op 4 februari van 10-11 uur op de Tech Stage (7.1c, B-08).

Meer informatie? Bezoek de FInish stand (Hall 21 / F-04) of neem contact op met Cor Verdouw.