Nieuws

Inspiratiedag ‘ondernemen met erfgoed rassen en gewassen’

Gepubliceerd op
12 september 2019

Op 9 oktober vindt op Landgoed Hindersteyn de themadag ‘Ondernemen met Nederlandse erfgoedrassen en gewassen’ plaats. Op deze dag geven ondernemers met oude rassen en gewassen inspirerende voorbeelden en presentaties over kansen in het verwaarden hiervan en over de samenwerking in de keten.

De oorspronkelijke erfgoedrassen en gewassen hebben de basis gelegd voor alle voedselbronnen waar we nu gebruik van maken. Een bord vol smaken en vol verhalen.

Samenwerking in de hele keten

Om deze unieke rassen en gewassen te blijven behouden en gebruiken zijn naast, een duurzame teelt en fokkerij van gewassen en dieren, vooral ook enthousiaste (hobby)boeren, een eerlijke prijs voor een kwalitatief goed product, en een sterke samenwerking van de partners in de gehele keten noodzakelijk.

Inspiratiedag 9 oktober 2019

Daarom organiseren het Centrum voor Genetische bronnen Nederland van Wageningen University and Research,  Stichting Zeldzame Huisdierrassen, Stichting De Oerakker, en Slowfood Nederland gezamenlijk op woensdag 9 oktober 2019 de themadag:

“Ondernemen met Nederlandse erfgoedrassen en gewassen”


Een dag vol inspirerende voorbeelden van ondernemers met oude rassen en gewassen, inhoudelijke presentaties over de waarde van lokale rassen in een duurzame kringlooplandbouw en over de samenwerking met collega boeren of andere partners in de keten om samen op te schalen.

Deze dag is voor iedereen die geïnteresseerd is in het houden, fokken, telen, kweken, verwerken of verwaarden van de oorspronkelijke Nederlandse rassen en gewassen. Van Skeapsrond schapenkaas tot brood van Ommelandertarwe.

Hier vindt u ook meer informatie over deze dag.