Internationaal congres over strigolactonen

Internationaal congres over strigolactonen in 2015 in Wageningen

1 december 2014

Wageningen UR organiseert het '1st International Congress on Strigolactones' van 1 tot 6 maart 2015 in Wageningen. Het congres is bedoeld om wetenschappers uit verschillende disciplines samen te brengen om ideeën en kennis uit te wisselen over strigolactonen en om de samenwerking in onderzoek te bevorderen. Early bird registratie is mogelijk tot 14 december 2014.

Strigolactonen (SLn) vormen een recent ontdekte, nieuwe klasse van plantenhormonen, die de architectuur van planten regelen, zoals de vertakking van de wortels en de scheut. Maar (mengsels van) SLn worden door planten ook in de bodem uitgescheiden waar ze kolonisering van de wortels van de plant door de symbiotische arbusculaire mycorrhiza (AM) schimmels stimuleren, die de plant helpen bij de opname van fosfaat en stikstof.

Onderzoek naar strigolactonen kan van veel waarde zijn bij de bestrijding van striga, een onkruid, dat een groot probleem vormt in de landbouw in Afrika. Veredelaars en kwekers kunnen op termijn met de nieuwe inzichten wellicht de vertakking van de plant beter sturen.

Abstracts

Meer informatie over het inzenden van abstracts en de deadline.

Het congres vindt plaats in congrescentrum Hof van Wageningen.

Registratie en programma

Early bird registratie kan tot 14 december 2014. Daarna is opgeven mogelijk tot 25 februari 2015. Meer informatie over de registratie en het programma op de congres website.

Organisatie

Het '1st International Congress on Strigolactones' wordt georganiseerd door het Laboratorium voor Plantenfysiologie van Wageningen University samen met COST.