Internationaal leliecongres in China in april

12 maart 2014

Het ‘3rd International symposium on the genus lilium’ wordt georganiseerd door Sino-Europe Agricultural Development Center (SEADC) van 1 tot 3 april in de Chinese stad Zhangzhou. Drijvende kracht achter de organisatie is onderzoeker Jaap van Tuyl van Plant Breeding van Wageningen University & Research centre, die al decennialang wereldwijd geldt als een autoriteit op het gebied van lelie-onderzoek.

Zo’n 150 onderzoekers en telers uit de hele wereld komen naar dit hoog aangeschreven internationale leliecongres, dat voor de derde keer, na Italië en Korea, begin april 2014 in Zhangzhou in de Chinese provincie Fujian wordt gehouden. Jaap van Tuyl noemt het zijn laatste grote klus voordat hij met pensioen gaat. Hij is de afgelopen jaren bijzonder druk geweest met de organisatie en is op het symposium ook dagvoorzitter. Paul Arens, onderzoeker siergewassenveredeling en genetische diversiteit van Wageningen UR en beoogd opvolger van Jaap van Tuyl binnen Plant Breeding, is één van de sprekers op het symposium, dat wordt geopend door Aalt Dijkhuizen, voormalig voorzitter van de raad van bestuur van Wageningen UR.

Sino-Europe Agricultural Development Center (SEADC) is een internationaal platform voor onderzoek en promotie opgezet door Wageningen University & Research centre, International Association of Horticultural Producers (AIPH), en Sino-Europa Technologische Promotion Center (SETPC).

De gemeente Wageningen is partnergemeente van de Chinese stad Zhangzhou in de provincie Fujian.