HortiDaily High Tech Greenhouse Tour 2015, Wageningen UR Glastuinbouw, Bleiswijk

Nieuws

Internationale glasgroententelers bekijken innovaties Nederlandse glastuinbouw

Gepubliceerd op
23 februari 2015

Een grote groep internationale telers, vooral glasgroetentelers, bezocht tijdens de HortiDaily High Tech Greenhouse Tour 2015 op woensdag 11 februari Wageningen UR Glastuinbouw in Bleiswijk. De telers waren in Nederland voor een tweedaagse tour op zoek naar de innovatie in de tuinbouw en op de tweede dag kwamen zij ook bij Wageningen UR Glastuinbouw.

Volgens onderzoeker Flip van Noort waren de discussies, die ontstonden tijdens het bezoek, erg interessant en behoorlijk diepgaand.

Een verslag van dit bezoek in foto's, gemaakt door HortiDaily.


hdtour-164.jpg
hdtour-165.jpg

De groep bezocht het LED democentrum van Wageningen UR Glastuinbouw en Philips, waar uitleg gegeven wordt over de onderzoeksmogelijkheden van deze modules met wit, blauw, red en verrood.


hdtour-166.jpg
hdtour-167.jpg

Bij deze kas wordt uitgebreid gediscussieerd over de voordelen van het telen onder diffuus glas en waarop gelet moet worden, wanneer men daarmee bezig wil.


hdtour-168.jpg

De bezoekers bijeen kas met aardbeienonderzoek. Hier worden vier soorten aardbeien geteeld onder verschillende LED combinaties om de focus op productie en smaak.


hdtour-169.jpg

Een overzicht van de technische corridor.


hdtour-171.jpg

De groep staat in de foliekas die volledig open kan, maar ook is uitgerust met LED-verlichting, verwarming en teelt op water met als voorbeeld drijvende sla.


hdtour-172.jpg
hdtour-173.jpg

De teelt van algen. In dit geval gaat het om een zoutwateralg die voor zijn kleurstof geteeld wordt.


hdtour-174.jpg
hdtour-175.jpg

Hier worden gerbera's geteeld onder een combinatie van SON-T lampen en LED (bovenste foto) of alleen LED (onderste foto).


Met dank aan HortiDaily voor het gebruik van de foto's.