Introductiedag ouders eerstejaarsstudenten

Introductiedag ouders eerstejaarsstudenten

21 september 2016

Wageningen University & Research, Gemeente Wageningen en de Stichting Ondernemersfonds Wageningen organiseren zaterdag 24 september a.s. gezamenlijk een introductiedag voor ouders van eerstejaarsstudenten.

Tijdens deze dag kunnen ouders kennismaken met de universiteit en de stad waar hun kind een tijd zal studeren en wonen. De ouders hebben via de studenten een uitnodiging ontvangen. Voor het eerst zijn (beperkt) ook andere ouders van eerstejaars welkom, ook al studeert hun kind niet bij Wageningen University & Research.

Prof. Arthur Mol, rector magnificus en Geert van Rumund, burgemeester van Wageningen heten de ouders welkom op de Campus en in de stad. Er is onder meer een presentatie over 'do's en don'ts' in het eerste studiejaar, een presentatie over studiesucces en er zijn rondwandelingen over de Campus. Onder het motto ‘Proef Wageningen’ zijn er speciale rondleidingen in de stad en kunnen de ouders samen met hun kind tegen een speciaal tarief van een ‘introductielunch’ genieten.

De ochtend is helaas alleen toegankelijk voor ouders/familieleden en studenten van Wageningen University & Research. In de middag is er een beperkt aantal plekken voor andere ouders met een kind op hbo of wo. Nieuw dit jaar is dat er ook studenten met een beperking of belemmering zijn die willen vertellen over hun moeilijkheden en hoe ze tóch, met speciale faciliteiten, goed kunnen studeren.

Voor aanmelden en informatie, kijk op Wageningen University & Research.