Mark Rutte handelsmissie China Shanghai

Nieuws

Janine Luten op werkbezoek in Shanghai, China

Gepubliceerd op
26 maart 2015

Janine Luten woonde namens Wageningen Academy de handelsmissie in China bij. Deze missie vond plaats van 23 maart t/m 29 maart, met minister-president Mark Rutte en staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu Wilma Mansveld. Het doel is om de handel, wederzijdse investeringen en technologische samenwerking te bevorderen.

Tijdens het trade dinner heeft Janine Luten Mark Rutte ontmoet. Mark Rutte benadrukte tijdens deze bijeenkomst het belang van persoonlijke contacten voor vruchtbare en langdurige samenwerking. Mark Rutte opent door zijn aanwezigheid deuren om de wederzijdse handel tussen Nederland en Shanghai te stimuleren.

Er zijn tijdens deze bijeenkomst zo’n 30 overeenkomsten getekend. Bij drie van deze overeenkomsten is Wageningen Academy betrokken. Er zijn twee contracten getekend vanuit Holland Center en vanuit SDDDC met de Rabobank als nieuwe partner. Daarnaast is er een overeenkomst getekend vanuit Wageningen UR - Animal Science Groups, waarin een trainingsonderdeel voor Wageningen Academy is opgenomen.

Tevens heeft Janine Luten de training Postharvest Technology van Wageningen Academy die voor het eerst in Shanghai plaatsvindt geopend. Daarnaast heeft zij het Alumni event van Wageningen UR bijgewoond, welke kon rekenen op een grote opkomst.