Jeroen Kortekaas toegetreden tot bestuur KNVM

Jeroen Kortekaas toegetreden tot bestuur KNVM

17 januari 2019

WBVR-collega Jeroen Kortekaas is per november 2018 toegetreden tot het bestuur van de divisie Virologie van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Microbiologie (KNVM). De divisie zet zich in voor kennisdeling en versterkte samenwerking in het werkveld van de virologie in Nederland.

Virologisch onderzoek in Nederland bestrijkt een breed scala aan onderwerpen, variĆ«rend van fundamenteel tot klinisch onderzoek en omvat een groot aantal verschillende soorten virussen. Het doel van de Divisie Virologie van KNVM is het faciliteren van interacties tussen onderzoekers die werken aan verschillende aspecten van de virologie in Nederland, bijvoorbeeld door te helpen bij de organisatie van het jaarlijkse Dutch Annual Virology Symposium (DAVS).

Jeroen Kortekaas

Jeroen Kortekaas voegt toe: "In de afgelopen jaren zijn diverse nieuwe initiatieven opgestart waarin Nederlanse virologen krachten bundelen, waaronder het Netherlands Center for One Health (NCOH) en het Dutch Arbovirus Network (DARN). Met mijn nieuwe rol binnen de divisie Virologie van KNVM wil ik mijn bijdrage leveren aan het verder stimuleren van samenwerkingen tussen Nederlandse virologen en Universiteiten."

Meer informatie: