Persbericht

Job Cohen bespreekt geldzaken met studenten en ouders

Gepubliceerd op
30 oktober 2015

Studeren is investeren in jezelf. Met die boodschap zal Job Cohen, voorzitter van de Raad van Toezicht van Wageningen UR, aanstaande studenten en hun ouders op 9 november toespreken op een speciale avond over geldzaken en studie op Wageningen Campus. ‘Studeren is de beste baangarantie.’

Financiële problemen tijdens de studie aan de universiteit: het overkomt een op de elf studenten. Ook de meeste vragen van ouders voordat hun zoon of dochter gaat studeren gaan over de bekostiging. Toch is het onverstandig om je door geld te laten leiden bij je beslissing om te gaan studeren en bij wát je gaat studeren. Tegelijk is het belangrijk om als je aan het studeren bent, heel bewust met je geld om te gaan. Om helderheid in deze dilemma’s te geven, organiseert Wageningen University een voorlichtingsavond ‘Wijzer met geld’, bestemd voor ouders, studenten en aanstaande studenten.

Belang van studeren

Tijdens de voorlichtingsavond vertellen specialisten over het belang van studeren. Job Cohen legt de relatie tussen studeren en de toekomst. ‘Een studie die bij je past is belangrijk voor je levensgeluk, ook al kost dat geld’. Daarna zijn er bijdragen over het leenstelsel, waarbij een DUO-medewerker ingaat op lenen en terugbetalen. Nibud heeft samen met Wageningen University filmpjes gemaakt over de kosten van studeren, budgetteren en over de bijdrage van ouders. Op 9 november is de primeur. Studenten zullen met besparingstips uit eigen ervaring komen.

Programma

Maandag 9 november, 19:30 - 21:30 uur. Gebouw Orion, gebouwnummer 103, Bronland 1, Wageningen Campus. Voertaal Nederlands.

  • Job Cohen, voorzitter Raad van Toezicht, Wageningen UR: Investeren in een studie: de beste baangarantie
  • Arno Dieteren, medewerker DUO: Meer over de aanvullende studiebeurs en lenen… een goede investering
  • Nibud (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting): Wijzer met geld: Als je studeert... uitkomen met je geld. Primeur van de voorlichtingsfilmpjes 'Slim omgaan met geld' over budgetteren, gemaakt in samenwerking met Nibud
  • Carina Nieuwenweg, student, samen met studentenpanel Wageningen UR: Besparingstips uit hun eigen praktijk.
Aanmelden voor 9 november, wijzer met geld