Jonge wetenschappers krijgen podium op Dies

6 maart 2018

Drie jonge WUR-wetenschappers zullen op 9 maart, tijdens de honderdste dies natalis van WUR, vertellen hoe hun onderzoek bijdraagt aan het ontrafelen van het leven. Natuurlijke bestrijding van plaaginsecten, migratiepatronen na een cycloon en dansende moleculen passeren de revue. Natuurlijke bestrijding van plaaginsecten, migratiepatronen na een cycloon en dansende moleculen passeren de revue.

In het online magazine Resource van WUR zijn de korte bios's te lezen van de 3 onderzoekers:

• Universitair Docent Milieubeleid Ingrid Boas
    doet onderzoek naar de relatie tussen klimaatverandering en migratie van mensen.
  • Universitair hoofddocent Joris Sprakel van Physical Chemistry and Soft Matter
    vertelt hoe hij en zijn groep werken aan het visualiseren van wat hij ‘de dans der moleculen’ noemt.
  • Universitair docent Nina Fatouros van Biosystematiek onderzoekt hoe koolplanten zich verdedigen tegen insecten die eitjes leggen op hun bladeren.

Lees het hele verhaal op Resource online