KNAW kiest Wageningse Wen Wu in serie Faces of Science

KNAW kiest Wageningse Wen Wu in serie Faces of Science

29 maart 2018

De Wageningse promovenda Wen Wu gaat verslag doen van haar dagelijkse wetenschappelijke onderzoek. Net als elf andere jonge onderzoekers is zij door de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) aangewezen om via blogs, filmpjes of lezingen te tonen hoe het is om te werken in de wetenschap.

Met de blogs en filmpjes geven de zgn. Faces of Science van de KNAW aan studenten, maar ook aan leerlingen uit 5 en 6 vwo en andere geïnteresseerden, een realistisch beeld van hoe het is om wetenschapper te zijn. Als een van de veertig Faces of Science zal Wen Wu daarnaast geregeld optreden bij bijeenkomsten en in de media. De verhalen verschijnen op de site Facesofscience.nl.

Wen Wu (26) is PhD-candidate bij de leerstoelgroep Microbiologie, waar ze onderzoek doet naar de mogelijkheden van gene-editing via zgn Cripr Cas. Ze onderzoekt hoe dit bacterieel immuunsysteem werkt, van immuniteit tot vernietigen van een binnengedrongen virus. Op 24 maart was Wen Wu een van de twee finalisten van de vertelwedstrijd Famelab, waarvan een voorronde in Wageningen werd gehouden. Ze bereikte daarmee de nationale finale op 9 mei in Utrecht. Ook besteeg ze al eerder het podium bij de opening van het academisch jaar met een verhaal over haar onderzoek.

Faces of Science is een project van de KNAW en De Jonge Akademie, in samenwerking met NEMO Kennislink. Het project, dat in 2014 van start ging, wordt gefinancierd door Lira Auteursfonds Reprorecht.