Nieuws

Kadans Science Partner gestart met realisatie Plus Ultra II op Wageningen Campus

Gepubliceerd op
28 mei 2019

Na het succes van bedrijfsverzamelgebouw Plus Ultra, start Kadans Science Partner met de bouw van een vergelijkbaar complex: Plus Ultra II. Om te voldoen aan de groeiende vraag naar bedrijfsruimten op de campus wordt een nieuw bedrijfsverzamelgebouw gerealiseerd vlak naast en verbonden met het gebouw Plus Ultra.

Het nieuwe gebouw gaat  wederom ruimte bieden voor kantoren, laboratoria en overige onderzoeksruimten naast Meet & Greet voorzieningen. Het gebouw telt vier verdiepingen en wordt ruim 10.500 m2 groot. WUR heeft een langjarig contract afgesloten met Kadans en huurt 1500 m2.

Met de komst van Plus Ultra II is het mogelijk geworden om alle starters-gerelateerde groepen bij elkaar te huisvesten aan een zogenaamde ‘ondernemersplein’. In deze creatieve en ondernemende community zullen naast Startlife en de studentstarters uit de Starthub ook de teams van de WU-Challenge onderdak vinden. Daarnaast wordt er ruimte gecreëerd om  technostarters te huisvesten die thans geen (goede) plek op de campus kunnen huren. Het ‘ondernemersplein’ krijgt een eigen look & feel.

Zoals Plus Ultra wordt ook Plus Ultra II ontwikkeld met een hoge duurzaamheidsambitie, het behalen van een BREEAM-NL Excellent certificaat. Daarnaast wordt het een gebouw met flexibele indeling en kunnen alle ruimten specifiek op maat worden gemaakt voor de toekomstige huurders.

Plus Ultra II is ontworpen door architectenbureau Proof of the Sum. De bouw van Plus Ultra II is inmiddels gestart, de oplevering zal medio 2020 plaatsvinden.

Meer informatie over Plus Ultra II op de website van Kadans Science Partner.