Biobased bouwen, Kennisbank biobased bouwen

Kennisbank biobased bouwen gelanceerd

13 februari 2015

Op de Utrechtse bouwbeurs, in de week van 9 t/m 13 februari 2015, is de Kennisbank biobased bouwen gelanceerd. Deze kennisbank is een initiatief binnen de Green Deal biobased bouwen.

Wageningen UR Food & Biobased Research heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan deze Kennisbank, waarop informatie over allerhande biobased bouwproducten en diverse projecten terug te vinden zijn. Ook kunnen professionals hier informatie met elkaar delen.

Jan van Dam, senior onderzoeker bij Food & Biobased Research:"De Kennisbank is voor ons een mooi vervolg op de Catalogus Biobased Bouwen, die in 2012 is uitgegeven door Wageningen UR. De ontwikkelingen op het gebied van biobased bouwen volgen elkaar in hoog tempo op en bieden de bouwsector interessante duurzaamheidsvoordelen en mogelijkheden voor innovatie. Samen met verschillende Greendeal partners, onder aanvoering van SBR-CURnet, hebben we de informatie uit de Catalogus verrijkt met recente informatie en relevante projecten, en ontsloten via de Kennisbank."

Een indrukwekkend aantal partners heeft haar naam verbonden aan de Kennisbank, en levert een bijdrage aan het actueel houden van de website.

Meer informatie vindt u op www.biobasedbouwen.nl