Kennismaker varken

Nieuws

Kennismaker Varken

Gepubliceerd op
20 mei 2016

Mijn naam is Sanne Hermans, 22 jaar en woonachtig te Molenschot. Ik ben vierdejaars student Dier- en Veehouderij aan de HAS Hogeschool te Den Bosch. Tot en met juli 2016 mag ik de rol van Kennismaker Varken vervullen.

Thuis hebben we tot dertien jaar geleden 300 vleesvarkens gehouden. Verder is mijn vader nu werkzaam bij een fokkerij-organisatie, dus de passie voor varkens zit in mijn genen! Daarnaast ben ik, naast mijn studie werkzaam als kraamstalmedewerker op een gesloten varkensbedrijf.

Inmiddels is de eerste helft van mijn periode als Kennismaker Varken verstreken en heb mijn netwerk binnen de sector al aardig uitgebreid. Momenteel ben ik bezig met het organiseren van de Summerschool voor Varkenshouderij, wat de eerste twee weken van juli op Varkens Innovatie Centrum (VIC) Sterksel plaats vindt. Opgeven is mogelijk door een mail te sturen naar: KennismakerVarken@has.nl.

Daarnaast ben ik vanuit het project ‘Proeftuin Varkenshouderij’ bezig met het organiseren van een Broeikassessie die op woensdag 1 juni op de HAS Hogeschool te Den Bosch gehouden wordt. Daarin zullen twee varkensgeïnteresseerde studenten een vraag voorleggen aan een groep specialisten uit en rondom de varkenssector om zo samen naar een oplossing te zoeken.

Wanneer u meer informatie wilt over een van de genoemde activiteiten kunt u contact met mij opnemen. Ook wanneer u kans ziet om het varkenshouderijonderwijs te versterken of op zoek bent naar studenten voor stages of projecten.

De_kennismaker_varkens.jpg

Sanne Hermans
Kennismaker Varken
KennismakerVarken@has.nl
Te volgen via Twitter @dekennismaker