News

Kick-off bijeenkomst project 'zorg sport initiatieven in de wijk'

Published on
April 11, 2017

Friday, April 21st, 15:00 p.m. in Arnhem

Veel mensen krijgen onvoldoende beweging; zeker de groepen met een lage sociaaleconomische status. Dit heeft gevolgen voor hun gezondheid en voor de kosten van de zorg. Voor deze groepen kunnen beweeginitiatieven in de wijk veel betekenen. Echter, tot nu toe is niet duidelijk wat de resultaten van deze initiatieven zijn. Ook zijn er vragen over hoe deze initiatieven het best georganiseerd kunnen worden. Wie moet die initiatieven betalen? De zorgverzekeraar of de gemeente? Wij nodigen u graag uit om over deze vragen mee te denken tijdens de kick-off bijeenkomst van het project 'zorg-sport initiatieven in de wijk'. Dit project wordt uitgevoerd in Arnhem en Veenendaal, in samenwerking met Formupgrade (Arnhem), Centrum voor Bewegen (Veenendaal) en IQhealthcare (Radboudumc).

De Arnhemse wethouder sport, Gerrie Elfrink, opent de middag met een activiteit voor de Markt in Arnhem. Thomas Verheij (eigenaar Formupgrade Arnhem) praat ons bij over X-Fittt 2.0, een voorbeeld van een zorg-sport initiatief. Hierbij zal Jacoba Groenewoud (huisarts in Veenendaal) ook haar kijk op dit soort initiatieven met ons delen. Ook gaan we met onder andere Pia Dijkstra (Tweede Kamer), Gerrie Elfrink en Engbert Stroobosscher (wethouders sport in resp. Arnhem en Veenendaal) én graag met u in gesprek in de Scheepenzaal van het Stadhuis in Arnhem. De dagvoorzitters zijn Ronald Wouters (Fit!vak) en Gert Dingemans (Sucsez).

Klik hier om u aan te melden voor de kick-off bijeenkomst

Aanmelden kan tot en met donderdag 13 april. Het programma en de routebeschrijving worden u daarna toegestuurd. De middag wordt afgesloten met een hapje en een drankje.

Voor vragen aan de organisatie van deze kick-off kunt u contact opnemen met: Lisanne Mulderij, promovendus bij Wageningen University & Research.