Wijze lessen in foodstrategie & marketing

Nieuws

Klimaatadaptief ontwerpen in stedelijke gebieden

Gepubliceerd op
31 maart 2017

Een prachtig aangelegd plein waar mensen wegwaaien of een moderne stadswoning waarvan de bewoners ’s zomers niet kunnen slapen door de hitte. U kent vast ook wel voorbeelden van stedelijke architectuur waarvan het ontwerp onvoldoende rekening houdt met het weer in de stad. Extremen in het stadsklimaat zullen toenemen door de mondiale klimaatverandering en vragen om slimme ontwerpoplossingen, zowel nieuwe ontwerpoplossingen als aanpassingen aan het bestaande ontwerp. Maar hoe moet dat?

Ontwerp cursus
Klimaatadapatatie in Stedelijke gebieden

Tijdens de ontwerpcursus Klimaatadaptatie in stedelijke gebieden, ClimCAP leert u de basiskennis van het stedelijk klimaat en hoe u dit in kaart kunt (laten) brengen; aansluitend leert u om climate smart te ontwerpen op verschillende schaalniveaus.

In de cursus worden de volgende onderwerpen behandeld met behulp van diverse werkvormen en opdrachten:
• Basiskennis stedelijk klimaat (temperatuur, wind en water)
• In kaart brengen stedelijk klimaat – analyse-technieken en data
• Klimaatadaptatie – kleinschalige maatregelen (huis en wijk)
• Klimaatadaptatie – grootschalige ingrepen in stedelijke planning.


Informatiemiddag

In juni organiseren we een informatiemiddag over de aankomende cursus die gecombineerd wordt met een terugkomdag voor oud-cursisten. Ontdek bijvoorbeeld dat de cursus in internationaal verband is ontwikkeld en maak kennis met creatieve analysemethoden - zoals windanalyses uitvoeren me behulp van een föhn - en gebruik de ervaringen van oud-cursisten om meer te weten te komen over deze cursus.


Meer informatie

Bekijk de cursuspagina voor meer informatie:

Mocht u zich al meteen willen opgeven voor de informatiemiddag dan kan dat door contact op te nemen met Janine Quist, programmamanager.

Neem contact op


Referentie: Het weer in de stad. Hoe ontwerp het stadsklimaat bepaalt door Sanda Lenzholzer. Nai010 uitgevers, 2013, Rotterdam.