Knappe koppen kustonderzoek verzameld bij NCK-dagen

8 maart 2017

Van 15 tot en met 17 maart 2017 organiseert Wageningen Marine Research de 25e editie van de NCK-dagen bij het Koninklijk Instituut voor de Marine te Den Helder. De NCK-dagen zijn de jaarlijkse conferentie van het Nederlands Centrum voor Kustonderzoek. Jonge onderzoekers en ervaren wetenschappers van universiteiten en onderzoeksinstituten uit heel Nederland delen kennis over kust & zee.

Nederland grenst met 353 km kust aan de Noordzee en met ongeveer 170 km aan de Waddenzee en de Westerschelde. Kennis over de kustgebieden is onontbeerlijk, zeker in tijden van o.a. zeespiegelstijgingen als gevolg van klimaatverandering. Wetenschappelijke kennis over deze gebieden behouden, verbinden en versterken is het doel van deze NCK-dagen.

KIM.jpg

Van zandsuppleties tot observatietechnieken

De NCK-dagen worden geopend door Kapitein der Zee Peter van den Berg, commandant van het KIM, en Tammo Bult, directeur van Wageningen Marine Research. Tijdens de conferentie worden er presentaties gegeven en posters gepresenteerd over uiteenlopende onderwerpen in het Nederlandse kustonderzoek; zandsuppleties, kwelders, slib, zandtransport bij stranden & duinen, observatietechnieken en estuaria & buitendelta’s.

Nederlands Centrum voor Kustonderzoek

De NCK is een netwerkorganisatie van universiteiten en onderzoeksinstituten die kustonderzoek doen. Partners in NCK zijn TUDelft, Deltares, UNESCO-IHE, Universiteit Twente, Universiteit Utrecht, TNO-GDN, NIOZ, RWS-WVL en Wageningen Marine Research.

Lees meer over het programma, de key note speakers en het feestelijke lustrumtintje.