Kookworkshop Kostelyck in het Smaaklab

Nieuws

Kookworkshop Kostelyck in het Smaaklab

Gepubliceerd op
22 mei 2015

Het Smaaklab van Wageningen UR Glastuinbouw in Bleiswijk is door Kostelyck gevraagd het smaakniveau van hun groenten te borgen. Het initiatief Kostelyck wil een nieuwe, smaakvolle voedingsketen opzetten waarbij smaak en gezondheid van de producten gegarandeerd worden. Zo wil Kostelyck waarde toevoegen voor zowel producenten als consumenten. Smaaklab Bleiswijk test hiervoor de groentes op smaak met het consumentenpanel.

Kostelyck heeft voor het bouwen van de keten een crowdfunding opgezet. Als tegenprestatie konden enkele deelnemers op 18 mei jl. een workshop in het Smaaklab in Bleiswijk volgen onder leiding van Chef Leon van der Heijden van Henri. Er stond o.a. een heerlijke doperwtensoep op het menu. Leon toonde aan dat uitgaande van goede ingrediƫnten op een relatief eenvoudige manier een culinaire topmaaltijd te bereiden is.