Kunst en wetenschap gaan hand in hand (video)

28 maart 2018

Wat gebeurt er als science en art elkaar ontmoeten? Dat werd duidelijk toen studenten van de Gerrit Rietveld Academie uit Amsterdam gisteren hun werk presenteerden op de Wageningse campus.

In het project kruisbestuiving zijn Wageningse PhD’ers gekoppeld aan kunstacademiestudenten. Deze keer van de Gerrit Rietveld Academie en binnenkort ook aan de Dutch Design Academy in Eindhoven. Volgens de initiatiefnemers gaat het niet alleen om de eindresultaten maar juist ook om het proces waaruit de kunstwerken tot stand komen. Uiteindelijk zijn alle eindresultaten van deze bijzondere samenwerking later dit jaar te zien op een website. Kruisbestuiving is een project in het kader van het 100 jarig bestaan van WUR.

Meer over dit project lees je bij Resource