Nieuws

Landelijke themamiddag Voedselverspilling

Gepubliceerd op
9 oktober 2019

Van nieuwe lesmodules tot verspillingshapjes, verspillingsvrije schoolkantines en aan de slag als verspillingsvrije ondernemer: het kwam allemaal aan bod tijdens de themamiddag van Jong Leren Eten.

Ongeveer 180 bezoekers kwamen naar het Nederlands Openlucht museum in Arnhem om zich te laten inspireren over de verschillende manieren waarop je voedselverspilling kunt tegengaan. Na afloop kon iedereen de tentoonstelling 'Gruwelijk Lekker' bezoeken om te ervaren hoe eten door de eeuwen, en nu nog steeds, smakelijk wordt bewaard, met zo min mogelijk verspilling.

Het Wageningen Youth Institute lanceerde de nieuwe Junior Consultancy Training (JCT) over Voedselverspilling tijdens de landelijke themamiddag. Tijdens een JCT gaan gemotiveerde havo en vwo leerlingen aan de slag met een opdracht geformuleerd door een expert van Wageningen University & Research. De opdracht van de JCT Voedselverspilling is het bedenken, onderzoek doen naar en uitwerken van oplossingen voor voedselverspilling, gefocust op houdbaarheidsdata en consumentengedrag.

Lees verder over de Junior Consultancy Training Voedselverspilling

Lees verder over de themamiddag