Nieuws

Leadship programme; Next level in hortibusiness

Gepubliceerd op
1 december 2016

De voorbereidingen voor het nieuwe Leadership Programme; Next level in Hortibusiness zijn in volle gang. Het programma is speciaal ontwikkeld voor mid-career professionals met de ambitie tot verbetering en innovatie.

Voor mid-career professionals

Brian een van de deelnemers verwoord het mooi; “Wij proberen elke dag het maximale uit onze bestaande kennis te halen, echter merken we dat we soms aan onze grenzen zitten. Juist daarom zijn we op zoek gegaan naar een opleiding die ons verder helpt. We willen nu planten, om later te oogsten!” Het jaarprogramma maakt een dubbelslag, je werkt aan je eigen ontwikkeling en tegelijkertijd werk je onder deskundige begeleiding aan een strategisch project binnen je eigen bedrijf.

Werken volgens het Design Thinking concept

In het programma leer je denken als een ontwerper, volgens een gestructureerd proces van het onderzoeken en ontdekken van het probleem tot uiteindelijk het vinden en bouwen van een oplossing. We maken hierbij gebruik van verschillende Visual Tools als het Business Model Canvas.

Bart Doorneweert over zijn rol als een van de begeleiders van de Business Model. “Tijdens de verschillende Business Model workshops in het programma dagen wij de deelnemers uit om de geleerde kennis toe te passen op hun eigen bedrijfssituatie en daarbij telkens op zoek te gaan naar een nog betere versie van hun business model.”

Intensieve begeleiding voor maximaal leerrendement

De groep bestaat uit maximaal 18 mid-career professionals, deze komen uit de gehele tuinbouwketen. Kevin is een van de deelnemers; “ik vind het belangrijk dat er een juiste mix is met betrekking tot praktijk en theorie. Verder geeft dit programma mij de mogelijkheid om met gelijkgestemden te brainstormen over onderwerpen die mij bezig houden.”

De deelnemers worden individueel begeleid met hun strategisch bedrijfsproject. Gestart wordt met een intensief intake gesprek met als doel de juiste variatie en samenstelling van de groep en maximale aansluiting voor de persoonlijke wensen van de deelnemer en zijn of haar bedrijf.

Er zijn nog enkele plekken beschikbaar voor de komende editie, die start op 17 februari 2017. Voor meer informatie en deelname, neem contact met Miel Hooijdonk op.