Nieuws

Lezing Plaagdieren: 'mijn huis is jouw huis'

Gepubliceerd op
29 september 2016

Veel plaagdieren zijn cultuurvolgers. Dat geldt in het bijzonder voor knaagdieren als ratten en muizen. Maar welke problemen leveren deze dieren wereldwijd op? Hoe wordt in diverse landen tegen hen aangekeken? En: hoe kunnen we ze het beste bestrijden? Onze plaagdierexpert neemt je op 2 oktober om 14.00 uur mee op een wonderlijke ontdekkingstocht naar de wereld van deze vaak verguisde dieren.

Ratten zorgen voor knaagschade, bevuiling van voedselvoorraden en kunnen ziekteverwekkers overdragen. Een groot probleem bij de bestrijding van bruine ratten is het optreden van genetische resistentie. Bruine ratten kunnen hierdoor minder gevoelig of zelfs helemaal ongevoelig (‘resistent’) worden voor veelgebruikte gifstoffen. Nieuwsgierig geworden naar meer, kom dan naar de lezing om 14.00 uur op de Wageningen Campus (gebouw 122).

Deze lezing is één van de vele activiteiten die de dieronderzoekers van Wageningen University & Research op zondag 2 oktober op Wageningen Campus organiseren in het kader van de Week van de Wetenschap.

Kom daarna nog een kijkje nemen bij het open huis van de plantenonderzoekers, zij zitten slecht een paar honderd meter verderop.