Live stream van 24 uurs-hackathon van internationale Autonomous Greenhouses Challenge

Persbericht

30 mei 2018

De pre-challenge van de internationale Autonomous Greenhouses Challenge die wordt georganiseerd door Wageningen University & Research is 31 mei en 1 juni via een live-stream te volgen. De challenge draait om autonome kassen voor de glastuinbouw: kassen die praktisch zonder tussenkomst van mensen zélf de hele teelt regelen. Er hebben zich 15 internationale teams aangemeld voor de challenge, terwijl er slechts plaats is voor 5 teams. In de 24 uurs hackathon van 31 mei-1 juni zullen de vijf beste teams geselecteerd worden.

Programma

De openingsbijeenkomst van de hackathon, met het voorstellen van de 15 teams, is op 31 mei vanaf 9 uur live te volgen via de website van de challenge op Autonomous Greenhouses. Op vrijdag 1 juni is vanaf circa 13:30 de bijeenkomst te volgen waarin bekend wordt gemaakt welke vijf teams geselecteerd zijn voor de echte challenge die van september tot en met december zal lopen.

Zelf-telende kassen

In de tweede helft van dit jaar krijgen de vijf geslecteerde teams tijdens de internationale Autonomous Greenhouses Challenge een kascompartiment van Wageningen University & Research in beheer op de onderzoeklocatie Bleiswijk. De teams moeten met zo min mogelijk menselijke interventies, bijvoorbeeld dankzijn de inzet van kunstmatige intelligentie, en met zo min mogelijk resources zoals energie en water, een zo goed mogelijk gewas met een zo goed mogelijke opbrengst telen. Eind dit jaar wordt bekend welk team de challenge gewonnen heeft.

Innovatief bedrijfsleven

Veel van de 15 ingeschreven teams hebben leden die werken bij een organisatie buiten Nederland, zoals Microsoft Research, Intel of Tencent. Een aantal leden komt van bekenden in de (Nederlandse) tuinbouw zoals Delphy, AgroEnergy, LetsGrow, Philips Lighting of Syngenta. Sommige deelnemers zijn afkomstig van start-up bedrijven. In de teams zitten ook telers met veel praktische ervaring.

Over het algemeen hebben de teams leden met expertise vanuit de tuinbouw, kunstmatige intelligentie of een achtergrond in engineering en design. Er nemen relatief veel BSc-, MSc en PhD-studenten deel aan de challenge. Ook dat is een internationale aangelegenheid, met studenten bijvoorbeeld van Seoul National University, National Autonomous University of Mexico, Humboldt University of Berlin, Chinese Academy of Agricultural Science, South China Agricultural University en natuurlijk studenten van de WUR.

De challenge wordt gesponsord door Tencent, een toonaangevende aanbieder van internetdiensten in China, en David Wallerstein, CXO van Tencent.